Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mosdó csaptelep

Egy jó mosdócsaptelep minden fürdőszoba elengedhetetlen kelléke, hiszen számtalanszor mosunk kezet nap, mint nap. Mosdócsaptelep vásárlásakor számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az első, és legfontosabb szempont, hogy a mosdónkhoz mely típus (álló vagy fali) szükséges.  Igényeinknek megfelelően választhatunk hagyományos, tekerőgombos csaptelepet, egykaros (keverő) csaptelepet, termosztátos csaptelepet, és érintés nélküli csaptelepet.

Az egykaros (keverős) mosdócsaptelepek előnye, hogy a kívánt vízhőmérséklet beállítása gyors és egyszerű, továbbá a beépített perlátor levegővel dúsítja a vizet, így jelentős vízmennyiséget és pénzt spórol meg.

A tekerőgombos változatok előnye, hogy a hideg és meleg víz egymástól függetlenül állítható, hátránya viszont az, hogy a kívánt hőmérsékletű víz beállítása nehezebb, és tovább tart, így feleslegesen folyatjuk a vizet.

Léteznek beépített termosztáttal szerelt termosztátos mosdócsaptelepek is, melyek a megnyitás után szinte azonnal a kívánt hőmérsékletű vizet szolgáltatják, felesleges vízpazarlás nélkül. Segítségükkel elkerülhető a véletlen forrázás veszélye, így kisgyermekek számára is biztonságos. 

A megjelenés (design) mellett lényeges, hogy a csaptelep sok évig kiszolgáljon minket, és könnyedén hozzáférhessünk tőle a mosdókagylóhoz. A könnyű és egyszerű kezelhetőség és használhatóság szintén fontos.

A modern csaptelepek perlátoruk révén hatékony víztakarékos megoldást kínálnak, így jelentős mennyiségű vizet és pénzt takaríthatunk meg.